Björnbärs cheesecake

BJÖRNBÄRSCHEESECAKE

Digestivebotten:

100 g smält smör blandas med

15 krossade digestivekex tryck ut blandningen i en form.

Jag använde en 24 cm form med löstagbar kant.

In i 225 graders ugn i 5 minuter.

Sänk värmen till 175 grader och blanda

4 ägg

3 dl socker (onödigt mycket tycker jag)

¾ msk vaniljpulver

400 g naturell färskost rör ihop till en slät smet, inte vispa alltför mycket men ändå bäst med elvisp.

Häll smeten över bottnen.

1½ dl björnbärssylt röres lite grann så att den blir rinnig. Skeda ner sylten lite hipp-som-happ över smeten och sätt in kakan i ugnen 50 – 60 minuter.

Garnera med björnbär eller blandade frukter från frysen.

Servera med vispgrädde eller creme fraiche.

Ät och njut!

Hälsningar Maggan