Julmarknad!

Nu är det snart dags för den årliga julmarknaden i bygdegården Gamla Skolan i Kärr. Det är den 26 november, och är öppen mellan kl 12-16.

Ute grillas korv och serveras glögg. Inne kan man julfika med kaffe, skinksmörgås, lussekatter och pepparkakor. Det säljs mjuka och hårda hantverk, samt olika ätbara ting. Glöm inte att prova din lycka på chokladhjulet också!

Är man barn så ska man ha koll på att Tomten kommer kl 15.00!

Undrar om det finns några snälla barn….?

Sommarfest!

Den 24/7 blir det sommarfest vid hembygdsgården. Blir som vanligt lite av varje när det gäller aktiviteter och är garanterat hemtrevligt! Aktiviteter för både barn och vuxna.

Glöm inte heller bort söndagarna om du är fikasugen!

Nu börjar det rulla igång

Aktivitetslistan har fyllts på och nästa sammankomst är:

14/5 Lö kl 09.00, vårstädning av hembygdsgården. 

Och därefter blir det:

6/6 Nationaldagsfirande. Start kl 13.00 med parad tillsammans med frälsningsarméns musikkår. Nationaldagstal av Jane Larsson. Servering av både kaffe och grillat. Chokladhjul. Utställning av A-traktorer. 

Välkomna!

Nytt år, nya planer!

Härom kvällen hade styrelsen möte och sommarens planering diskuterades. Det kändes nästan ovant att starta upp igen efter nästan två års vila. Men ideér fanns och en hel del blir som det har varit under flera år tillbaka.

Men ett fastställt schema dröjer ännu en tid, men å andra sidan är det några månader kvar innan sommaren gör sitt inträde.

Så hav tålamod, och ha koll på hemsidan och/eller facebook, så du vet när något är på gång.

Det man verkligen har saknat, men som man nu kan glädjas åt är att gäss, svanar, tranor, tofsvipor och lärkor har kommit åter, och krokus, snödroppe blommar vackert i rabatterna. Så våren är definitivt här!

Bidrag till Årsskriften

Nu är det hög tid att få in lite bidrag till Årsskriften i form av tex historier, levnadsöden från förr och nutid. Företeelser, minnen, skrönor, egenupplevda händelser, eller historier som går i arv. Kanske förr och nu-bilder osv. Utan textbidrag blir det ju ingen Årsskrift. Så ta dig en funderare om du har något på lager.

Har du något som du vill bidra med så skicka det då till föreningens sekreterare Margareta Nilsson. E-post går också bra.

Julmarknadsrapport

Vilken trevlig dag det blev!

Vädret var perfekt med kyla och lite frost på marken. Tomten mös, och grillen glödde.

Inne var försäljningen i full gång, vi var nog många som gick hem med något ätbart eller någon julklapp.

Många var det som hittade till Gamla skolan, vilket är glädjande när det brukar vara mycket annat som drar så här i adventstid.

Resultatet från dagen gav ett gott tillskott till föreningskassan.

Ett stort tack till alla, både besökare, säljare och frivilliga!