Sommarfest!!

Nu på lördag den 20/7 så är det dags för Sommarfest! Den börjar kl 11.00. Gratis inträde.

Förra årets succé kommer åter: Trollkarlen Simon! Vi bjuds på humor och magisk magi som roar stor som liten. Det kommer att finnas hoppborg, lotteri med ätbara vinster, tändkulemotorn startas och vedklyvning på gammalt sätt visas, loppis, tipspromenad, försäljning, barnens dragkamp, grill o fika. Retro Music Band (fr Karlstad) börjar spela kl 15.00.

Anordnas med stöd av kulturnämnden.

Simon trollkarl engagerar publiken och alla är nyfikna på vad som kommer att hända

Musik o slöjd

Vilken trevlig söndag!

Vi fick lära oss bla de olika momenten som ingår när man ska göra svepaskar. Jan Hedström visade oss hur man ska göra för att böja det 3mm tjocka svepet som bildar askens sidor. Ett hantverk som verkligen kräver tålamod!

Vi fick också lyssna på musik som spelades av Harry Waldenrydh. (Kan ses i bakgrunden på bilden)

Vad som händer i sommar

Håll gärna lite extra koll i Aktivitetslistan, för vissa söndagar kommer Söndagskaffet att få gäster som pratar om och visar det som ligger dem varmt om hjärtat.

Hittills är följande söndagsbesök inbokade:

7/7 kl 15.00 Jan Hedström kommer att prata om slöjd och träsvep.

4/8 kl 15.00, Emelie Gustavsson kommer att prata om hur det är att bli mamma till en extremprematur son.

11/8 kl 15.00 Anna-Karin Olsson Heino från Kristinehamnsortens biodlarförening pratar om nyttan med bin.

18/8 kl 15.00 Peter Westerlund från Kristinehamns medeltidsgille kommer att prata om medeltiden och utgrävningarna på Saxholmen.

Den 20/7 så blir det Sommarfest för stora och små! Det blir bla hoppborg, trollkarl, musik, förtäring, lotteri med ätliga vinster, tändkulemotor m vedklyv visas, loppis. (Anordnas i samarbete med kulturnämnden)

Ett litet extratips är att Nybble Intresseförening har Våffelcaféet öppet mellan 1/7-10/8 i Nybble skola. Där kan man titta på gamla skolfoton från Nybble skola genom tiderna. Det finns även gamla bilder på torp som tillhört Värmlands Säby, osv. Man kan handla på loppis och man kan även handla hantverk av trä, tyg o garn mm.

Söndagskaffe!

Idag är det familjen Staeges tur att inbjuda till fika i hembygdsgården. Hembakt med kaffe i trivsam miljö. Man kan sitta både ute och inne beroende på vilket väder det än må vara. Så låt inget ev regn hindra er!

Öppet mellan kl 14.00-18.00.

Och det går bra att använda både Swish och kontanter.

Välkomna!

Nationaldagsfirande

På torsdag den 6 juni kl 13.00 spelar Frälsningsarméns musikkår vid hembygdsgården. Årets nationaldagstalare är Nils Eliasson. Utställning av veteranbilar från Karlskoga kommer det också att bli. På området finns det möjlighet att köpa fika med hembakt, eller något gott från grillen för den riktigt hungrige.

Varmt välkomna!

Vårsysslor

Nu är aktivitetslistan uppdaterad och fylls vidare på efterhand, så gå gärna in och kolla lite då och då för att hålla dig uppdaterad.

Nästa aktivitet är: 9 maj kl 9.00, Städdag vid och i hembygdsgården. Har du tid så kom och hjälp till att fixa till inför sommarsäsongen. Kläder efter väder och ett gott humör är bra att ta med!

Välkomna!