Julmarknad!

Nu dröjer det inte förrän det är jul igen!

Men först är det den årliga julmarknaden är den 1 december mellan kl 12.00-17.00 i bygdegården Gamla Skolan i Kärr.

Där kan man köpa nygrillad hamburgare o korv från utegrillen. Glöggmingla i entrén.  Man kan köpa julsmörgås och kaffe(ja även lussekatt o pepparkaka). I stora salen finns div saker att köpa, lotteri, mm.

Kl 15.00 kanske tomten kommer om barnen varit snälla…..

Välkomna till en dag med värmande julmys!

 

Föreläsning om nyttan med bin

På onsdag 14/11 kl 19.00 i Nybble bygdegård så kommer det vara en föreläsning om den otroligt stora nytta bina gör trots sin litenhet. Det är Bengt Larsson från Ölme som kommer att berätta om:

  • Binas språk och orienteringsförmåga.
  • Livet i ett bisamhälle.
  • Binas betydelse som pollinatörer.
  • Årstiderna i bigården.
  • Binas produkter.
  • Gynna pollinatörerna – biväxter.
  • Humlor är också bin

Det blir också fika och honungslotteri.

Arr: Nybble Intresseförening

 

Glöm inte att anmäla dig!

Som det tidigare har skrivits så blir det en Kulturkalaskväll den 20 okt med mingel från kl 16,00. Sedan blir det musik och quiz med Sigge Blomqvist, Lage Backman och Thomas Wilhelmsson. Och en god middag!

Inträde(underhållning o mat ingår i priset): 200kr/pers

Anmäl snarast till : 070-5482514.

Bildresultat för  music notes

Fin kväll för eldkonster

Kvällen började kl 18 med att man kunde köpa något att äta eller ta en fika med hembakt i väntan på att solen skulle gå ner en smula. Gruppen Mimulus kom och underhöll oss med eldshow med pirat-tema. Jonglerande, balanserande och eldsprutande så underhöll de, de ca 60 personer som kommit till hembygdsgården denna kväll.

Söndagen den 2 september i Visnums-Kil

Kl 11.00 Hembygdens och Hemkyrkans dag. Samarrangemang med Sv Kyrkan. Då blir det Pastoratskalas på Nynäs!

Så här ser dagen ut: kl 11.00 En kortare familjegudstjänst i Visnums-Kils kyrka, sedan tipspromenad i allén fram till Nynäs. Där blir det grillade hamburgare och något drickbart, musikquiz och fika, barnaktiviteter. Blir även vinstutdelning av Sommarlotteriet som funnits i hembygdsgården under sommaren. Församlingen bjuder på lunchen och hembygdsföreningen står för fikat. Välkomna!

Visnums-kils kyrka

Den första septemberkvällen – Eldfest!

Vilken trevlig kväll det blev! Drygt 60 personer kom, både stora och små. Många började med att käka något gott från grillarna, och sedan vända blicken mot söder och se på eldpiratshowen som gästade oss! Tyvärr så behagade inte solen att gå ner fort nog, utan det var lite ljust när showen satte igång. Men vad gjorde väl det? Det blev bla akrobatik, jonglering, eldsprutare osv. Kul!

Efteråt så satt en del kvar och njöt av brasorna och samtalade medan skymningen föll.